Office :

Office 7b, 7th Floor, Rolex Tower,
Sheikh Zayed Road (near DIFC),Dubai, United Arab Emirates.

+971 58 500 8643

Wij helpen u graag bij het openen van uw zakelijke bankrekening in de VAE!

Wij hebben de expertise om uw zakelijke bankrekening te openen en wij helpen u graag bij dit proces, zodat u waardevolle tijd, geld en energie kunt besparen!

Wellicht:

  • heeft u al een entiteit in de Verenigde Arabische Emiraten, of
  • heeft u onlangs besloten om een bedrijf in Dubai op te richten en geïnformeerd naar de fiscale voordelen hiervan, of
  • zelf geprobeerd om een offshore bankrekening te openen, of
  • is het opzetten van uw bedrijf succesvol afgerond, maar ondervindt u problemen met het openen van een zakelijke bankrekening?

De fiscale voordelen van een Dubai entiteit zijn erg aantrekkelijk (100% buitenlands eigendomsrecht, geen belastingen op inkomsten of winst, geen vennootschapsbelasting, geen vermogenswinstbelasting, repatriëring van kapitaal en winst), maar met enkel een entiteit zonder een zakelijke bankrekening kunt U geen zakendoen. Bij NHBC zorgen wij voor een goede structuur voor uw nieuwe Dubai entiteit zodat ook de zakelijke bankrekening zonder problemen geopend wordt!

Het openen van een zakelijke bankrekening in de Verenigde Arabische Emiraten werkt over het algemeen net zoals in westerse landen. Ook hier zijn er bepaalde zaken die de bank van u en uw bedrijf wilt weten en waarvoor ze bepaald document aangeleverd willen krijgen.

De Centrale Bank van de VAE ziet er scherp op toe dat financiële transacties worden uitgevoerd volgens strikte regels, waaraan alle VAE-banken zich moeten houden. Dit heeft ertoe geleid dat de banken in de Verenigde Arabische Emiraten gereguleerde financiële instellingen zijn met een geavanceerd bancair systeem voor internationaal bankieren, inclusief internet- en mobiel bankieren. U kunt meerdere rekeningen openen in valuta zoals EUR, GBP, USD, etc. De banken hanteren een maandelijkse bijdrage voor verschillende vormen van zakelijk bankieren.

Welke bank voor uw bedrijf geschikt is, hangt af van verschillende factoren, zoals de aard van uw bedrijf, de landen waarin u zakendoet, de nationaliteit van de aandeelhouders, aandeelhoudersstructuur en uiteraard waar het bedrijf is opgericht (Free Zone,Offshore of Mainland). In sommige gevallen vereist de bank legalisatie van bepaalde documenten uit het land van herkomst van bijvoorbeeld statuten of een uittreksel van de Kamer van Koophandel bij de ambassadevan de Verenigde Arabische Emiraten in Den Haag, wat vervolgens geattesteerd dient te worden bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Dubai.

Vanwege wereldwijde initiatieven om belastingontduiking en witwassen tegen te gaan, verricht de Centrale Bank van de VAE verscherpte cliëntenonderzoeken bij financiële instellingen. Dit heeft geleid tot het toepassen van een risico gebaseerde benadering door de lokale banken. Het is daarom erg belangrijk dat de bank uw businessmodel goed begrijpt, om zo het openen van de bankrekening te bevorderen. De bank deelt deze informatie niet met derden!

NHBC heeft uitstekende contacten bij alle belangrijke banken in de Verenigde Arabische Emiraten en weet welke documenten er zijn vereist om het openen van de zakelijke bankrekening vlekkeloos te laten verlopen. Wij adviseren niet alleen welke bank het beste bij uw zakelijke behoeften past, maar wij zullen samen met u alle documenten voorbereiden, zodat u tijdens de afspraak bij de bank alleen de inschrijvingsdocumenten nog moet ondertekenen. De bank zal dus voorafgaand alle informatie al hebben ontvangen, wat vertragingen zal voorkomen.

Scroll to Top