Office :

Office 7b, 7th Floor, Rolex Tower,
Sheikh Zayed Road (near DIFC),Dubai, United Arab Emirates.

+971 58 500 8643

Zakendoen in de Verenigde Arabische Emiraten

Wellicht heeft u nagedacht over verschillende groeimogelijkheden voor uw bedrijf of uitbreiding naar nieuwe markten en regio’s. New Horizons Business Consultants helpt u met uw internationale ambities en informeert u graag over ondernemen in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten!

Het verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) tot het vermijden van dubbele belasting en het voorkomen van het ontgaan van belasting met betrekking tot belastingen naar het inkomen is een zeer aantrekkelijk verdrag voor Nederlandse ondernemers. 100% buitenlands eigendomsrecht, geen belastingen op inkomsten of winst, geen vennootschapsbelasting, geen vermogenswinstbelasting, repatriëring van kapitaal en winst – voordelen voor uw business zijn eindeloos! Er zijn verschillende aantrekkelijke fiscale structuren mogelijk voor Nederlandse ondernemers, waarin wij u kunnen adviseren.

De geografische ligging van de VAE faciliteert toegang tot markten in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Het rechtssysteem is een andere strategische stimulus voor investeringen. De VAE biedt verschillende zakelijke- en investeringsmogelijkheden voor fiscale optimalisatie en mogelijkheden tot economische groei.

De Verenigde Arabische Emiraten kennen een aantal kansrijke sectoren voor Nederlandse ondernemers: (duurzame) energie, agro & food, gezondheidszorg, transport en logistiek, water(management), technologie en creatieve en dienstverlenende sectoren. 

In januari van dit jaar heeft de Europese Unie en de VAE een samenwerkingsovereenkomst getekend om de verhoudingen te verbeteren middels intensivering van de politieke dialoog tussen de EU en de VAE en meer samenwerking op het gebied van handel en research. Deze aandachtsgebieden zijn in lijn met VAE’s Vision 2021: stimuleren van groei, bevordering van economische diversificatie en een economische verschuiving naar op kennis gebaseerde activiteiten.

Dubai Expo 2020

Dubai organiseert van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021 de Dubai EXPO. Het is de eerste wereldtentoonstelling in de Golfregio, waar meer dan 200 landen en organisaties zich presenteren. Er worden 20 tot 25 miljoen bezoekers verwacht. Nederland richt zich op zowel de zakelijke als particuliere bezoekers. In Dubai zijn meer dan 250 Nederlandse bedrijven gevestigd. De export naar de Golfregio bedraagt meer dan 11 miljard euro per jaar. Deelname biedt Nederland dan ook tal van kansen op economisch en maatschappelijk vlak.

Het kabinet heeft de Nederlandse deelname aan de wereldtentoonstelling Dubai EXPO 2020 bekrachtigd. De Europese aanbesteding voor ontwerp, bouw, onderhoud en afbouw van het Nederlandse paviljoen voor de Dubai Expo gaat nu van start. RVO.nl voert namens het ministerie van Buitenlandse Zaken de Europese aanbesteding uit voor het paviljoen. Rijksoverheid.nl heeft meer informatie over de bekrachtiging van de deelname door het kabinet. Meer informatie over de Europese aanbesteding en de informatiebijeenkomst vindt u op tenderned.nl.

Onderdeel van de Dubai Expo is Expo Live, een fonds voor innovatieve bedrijven die een maatschappelijk doel dienen. Die bedrijven maken via het fonds kans op prijzen en subsidies. 

Neem vrijblijvend contact op met New Horizons Business Consultants voor vragen over ondernemen in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten. Vanzelfsprekend denken wij graag met u mee over hoe u/uw bedrijf kan profiteren van een Dubai ondernemingsstructuur!

Scroll to Top